Wethouder Ingrid Voncken onthult het bord

 

Na ruim drie jaar lang vergaderen lobbyen, mailen, bellen, brieven schrijven, was het op woensdag 4 november om half twee dan eindelijk zo ver: wethouder Ingrid Voncken van de gemeente Gennep kon ‘het bord’ bij De Jacobsladder onthullen. De restauratie kon officieel van start gaan.

Terwijl de wethouder het bord onthult wordt er 17 meter hoger stug doorgewerkt. 

 Wethouder Ingrid Voncken onthult samen met Geert Jacobs het bord.
Theo Holthuysen kijkt voldaan toe: hier heeft hij, samen met de rest van het stichtingsbestuur, jaren lang voor geknokt,
en nu is het zover! Het onthullen van het bord was wel erg nadrukkelijk een formaliteit: een paar weken eerder had voorzitter Theo Holthuysen al enthousiast naar Schoorsteenbouwer Harm Meyer in Groningen gebeld: ‘Harm, we hebben de financiering rond, je kunt aan de slag’. Terwijl de wethouder het bord onthulde ratelden boven op de schoorsteen de hamerboormachines, de mensen van Harm Meyer waren al ruim een week aan de gang.


Van links naar rechts: pottenbakker Geert Jacobs, voorzitter
Theo Holthuysen, wethouder Ingrid Voncken van de gemeente
Gennep, en bouwkundig adviseur Toon Peters.

Na de onthulling van het bord was er binnen in de pottenbakkerij tijd voor een kop koffie met gebak. En er werd uiteraard gespeeched, en er was een cadeau van de noord limburgse pottenbakkers.

Guul Jacobs van het Noord Limburgs Pottenbakkers Collectief (organisator van Keramisto)
overhandigt Theo Holthuysen een cheque.

Even naar beneden voor koffie met gebak…

  

Een van de problemen was dat de schoorsteen scheef stond. Om dit op te lossen werd hij met een enorme haakse slijper op ongeveer één meter hoogte doorgesneden, en vervolgens met een paar hydraulische krikken aan één kant 12 millimeter opgekrikt. Dat lijkt simpel, maar je moet wel heel goed weten wat je doet.

Ruim drie jaar duurde het voordat deze bus vanuit Groningen in Milsbeek arriveerde….

 

What goes up must come down!     Metselen op hoog niveau. 

Voorzitter van de Stichting Theo Holthuysen in actie met het plamuurmes

De laaste hand aan een nieuwe deur.

  

Een beetje licht binnen